Frykter solstorm kan ta knekken på Europa

Når som helst kan en enorm solstorm slå ut strømnettet på den nordlige halvkule og gradvis ta livet av millioner av mennesker, melder NASA.

I mars 1989 slo en kraftig solstorm ut hele kraftsystemet i Quebec i Canada. Deler av Sør-Sverige ble også rammet og mistet strømforsyningen. Strømmen var bare borte i 24 timer, men det skapte store problemer for innbyggerne.

– Siden den forrige superstormen i 1859, har samfunnet vårt blitt mer avhengig av teknologi, og mye er satellittbasert. Jo lettere vi gjør det for oss selv å leve, desto mer sårbare er vi for solstormer som før ikke var så farlige, sier solfysiker Pål Brekke ved Norsk Romsenter til VG Nett.

Frykter millioner døde

Ifølge den amerikanske magasinet New Scientist kan en enorm solstorm ramme Jorden når som helst og forårsake at vi i flere måneder eller år vil mangle elektrisitet, noe igjen kan føre til at flere millioner mennesker dør. I en artikkel har de skissert hvordan den teknologiske undergangen kan inntreffe:

«Det er om natten 22.september 2012, skyene over Manhattan er fylt med et flakkende og fargerikt lys. Nordlys er ikke vanlig så langt sør, men New Yorkerne rekker ikke la seg fascinere særlig lenge. I løpet av få sekunder blinker alle lyspærer, før de blir uvanlig lyssterke. Så blir det mørkt. I løpet av 90 sekunder er hele østlige USA uten elektrisitet. Året etter er millioner av amerikanere døde.»

Les mer …

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: