G7 vil ha ny verdensorden

new-world-order1

En ny økonomisk verdensorden må til å gjenopprette full tillit i finansmarkedene, mener G7.

Det haster med å få på plass nye regelverk i finanssektoren, advarer G7. Sammenslutningen advarer på det sterkeste mot proteksjonistiske tiltak.

Finansministrene i G7, som består av Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA, har vært samlet i Roma denne uka for å drøfte hvordan verdenssamfunnet skal få de økonomiske hjulene i sving igjen.

I en felles uttalelse tar G7-landene til orde for «umiddelbare reformer» i det internasjonale finanssystemet. Foruten finansministrene deltok sentralbanksjefene i G7-landene på møtet, der også Russland var representert.

Å stabilisere verdensøkonomien er høyeste prioritet for G7, heter det i uttalelsen fra gruppen. Samtidig lover landene at økonomiske nedgangstider ikke skal føre til økt proteksjonisme.

Ny økonomisk verdensorden

Den globale økonomiske krisen har avdekket «grunnleggende svakheter i det internasjonale finanssystemet», skriver G7. Landene lover at de vil gjøre alt de kan for å gjenopprette full tillit i finansmarkedene.

I tida framover vil G7-landene bestrebe seg for å få på plass rammeverket til en ny økonomisk verdensorden, sier Italias finansminister Giulio Tremonti.

– Det høres kanskje en smule retorisk ut med en ny økonomisk verdensorden, men i realiteten er dette et mål vi bør jobbe mot, og nå har vi startet på en reise som er svært viktig, både teknisk sett og etisk sett, sier Tremonti.

Les mer …

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: