Hva gjorde Kristin Clemet i Virginia?

clemet

Hvilken nyhet er mest vesentlig: At Kristin Clemet har vært på hemmelig konferanse med noen av verdens mektigste politikere og næringslivsledere eller at Åslaug Haga har en ulovlig student på stabburet?

Beklager det retoriske spørsmålet. Alle innser jo nyhetsverdien i en partileder og statsråd som er litt omtrentlig med de kommunale formalia. Har Arne Strand bestemt seg, må hun gå? Følg med i Dagsnytt Atten, Nitten og Toogtyve.

Omtrent samtidig med at Dagbladet forlangte fremlagt kvittering for rørleggerarbeidet på Hagas stabbur, meldte Aftenposten.no at Kristin Clemet, Egil Myklebust og Knut Vollebæk var norske deltakere på den 54. årlige Bilderbergkonferansen, som ble arrangert på et femstjerners hotell i Chantilly i Virginia 5-8.juni.

Så vidt jeg og Google vet, er dette den eneste norske rapporten om denne konferansen, og den inneholder ikke et ord om hva de tre snakket om, verken med Henry Kissinger, Condoleezza Rice, David Rockefeller, Jacob Wallenberg, Paul Wolfowitz, Tsjekkias utenriksminister, dronningen av Spania, presidenten i Verdensbanken, eller – om vi skal tro amerikanske meldinger: Barack Obama og Hillary Clinton.

Slik er det hvert år: I beste fall dukker det opp en liten melding om at konferansen er avholdt, gjerne med en liste over deltakerne. Den eneste åpenheten arrangørene viser verden, er at de i etterkant forteller hvor konferansen har vært avholdt (vanligvis et godt bevoktet og litt avsidesliggende luksushotell) og hvem som har vært der (alltid 120-140 av eliten innenfor politikk, medier og næringsliv – pluss noen lovende yngre stjerner som kanskje kan bli president eller statsminister en gang i fremtiden.

Les mer …

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: