Pingvinene dør ut

Emperor_Penguin

Keiserpingvinen ble udødeliggjort gjennom den franske filmen «Pingvinenes marsj» fra 2005. Nå mener forskere at de vil få problemer med å overleve århundret.

– Ulikt andre fugler fra Antarktis som har endret livsyklusen, klarer ikke pingviner å endre seg raskt, sier Stephanie Jenouvrier, som ledet forskningsprosjektet som nå er publisert i tidsskriftet The Proceedings of the National Academy of Sciences.

Lang ferd

Pingvinene overlever ved å vandre milevis over isen mellom hekkestedet og sjøen for å skaffe mat. Både hannen og hunnen tilbakelegger på ulike tidspunkt ferden mellom det trygge hekkestedet på innlandet og matfatet i sjøen.

Dermed er islaget særdeles viktig for fugleartens eksistens. I tillegg har islaget betydning for forekomsten av krill, som er pingvinens livrett.

Det er The Woods Hole Oceanographic Institute som nå har forsket på islagets betydning for pingvinen. Bruk av klimadata fra FNs klimapanel og statistikk over pingvinens forplantningsevne over de siste 40 år har kastet lys over hvor lenge arten vil kunne overleve.

Forskernes konklusjon er at minst 95 % av dagens bestand kan bli utryddet i løpet av århundret, noe som vil etterlate 600 par. Dette er fordi pingvinene er spesielt trege med å tilpasse seg nye omgivelser.

Les mer …

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: