– USA kan bli nye Zimbabwe

zimbabwe-bill-of-ten-million-dollar2

Krisefyrste er helt sikker på at økonomien blir utsatt for hyperinflasjon.

Investoren Marc Faber ble helt da han en uke før krakket i 1987 anbefalte sine daværende kunder å gå ut av aksjemarkedet. Hans nyhetsbrev til investorer, The Gloom Boom & Doom Report, er også anerkjent lesning i finanskretser. Han er med andre ord ikke kjent for å være den mest optimistiske aktøren i verdensmarkedene.

Nå er han ute igjen og advarer mot hyperinflasjon i den amerikanske økonomien, altså at prisene løper løpsk tilsvarende den situasjonen man ser i det skakkjørte afrikanske landet Zimbabwe.

I et intervju på Bloomberg Television sier Faber at prisveksten kan komme i nærheten av nivåene i nettopp det økonomiske marerittet Zimbabwe der inflasjonen i juli i fjor var på hele 231 millioner prosent. Dette er de siste offisielle tallene som nasjonen har publisert om prisveksten, ifølge Bloomberg News.

– Jeg er hundre prosent sikker på at USA vil gå inn i hyperinflasjon. Problemer med at statsgjelden vokser så mye er at når tiden er inne og Fed burde sette opp renten, så vil de være avventende til å gjøre dette. Da vil inflasjonen starte akselerasjonen, sier Faber.

Les mer …

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: