Vi er midt i en masseutryddelse

napoli_960_1211252259

Jorden befinner seg midt i den sjette masseutryddelsen – og den gjør vi selv.

Vi masseutrydder både plante- og dyreliv, og nesten halvparten av alle våre «nålevende» arter er allerede borte, sier vitenskapsmenn ifølge ScienceDaily.

På grunn av den pågående krisen arbeider biologer ved University Campus Santa Barbara dag og natt for å skaffe seg oversikt over hvilke arter som må reddes. En omfattende internasjonal studie av økosystemer med blomsterplanter fra gressmark er publisert av National Academy of Sciences.

Mangfoldet av arter er truet

– Den pågående utryddelsen av artsmangfold er et resultat av menneskers evne og vilje til å forurense og ødelegge naturen rundt oss, sier medforfatter Bradley J. Cardinale, assisterende professor i økologi utvikling og marinbiologi ved UC Santa Barbara.

– Kloden kan meget vel komme til å ha mistet halvparten av sine dyre- og plantearter i løpet av vår levetid. Vi ønsker å få kunnskap om hvilke som fortjener høyest prioritet for bevaring. Ifølge den pågående studien er de viktigste artene i et økosystem, dem som er mest genetiske unike. Det er disse som biologene anbefaler prioritert for bevaring, sier Cardinale.

Forrige rammet dinosaurene

Den forrige masseutryddelsen som i omfang kan sammenlignes med den vi nå opplever, fant sted for 65 millioner år siden og er mest kjent for utryddelsen av dinosaurene; antakelig forårsaket av et gigantisk meteornedslag. Enorme mengder av plante- og dyrearter ble utryddet i tillegg.

Les mer …

Legg igjen en kommentar