Forgiftet av GMO-mat

Forgiftning, økt dødelighet og færre barn kan bli konsekvenser av å bruke genmodifisert mat.

I et forskningsforsøk foret seniorforsker Thomas Bøhn hos Senter for biosikkerhet ved Genøk i Tromsø vannlopper, daphnier, med GMO-mais.

Maisen, som var genmodifisert av det amerikanske bioteknologiselskapet Monsanto, hadde fått satt inn et gen som produserer en insektgift, såkalt Bt-toksin. Dette er en vanlig måte å genmodifisere planter på, og hensikten er å beskytte planten mot insektangrep.

– Forsøkene viser at vannloppene har høyere dødelighet når de spiser genmodifisert mais. De får også færre avkom, de vokser mindre og færre hunner når kjønnsmoden alder, sier Bøhn.

Han mener dette skyldes giftstoffet som produseres i den genmodifiserte planten.

– Dette er urovekkende og viktige funn som må tas hensyn til i spørsmålet om vi skal godta GMO-mat eller ikke, sier Bøhn.

Les mer …

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: