Miljøstråling – bør vi beskytte oss?

elektromagnetisk

I løpet av de siste femti årene har en økt bevisstgjøring i forhold til strålebelastning ført til at både privatpersoner og statlige instanser har kommet på banen for å begrense helseskadelige effekter av miljøstråling.

Miljøstråling er et begrep som omfatter kosmisk stråling, jordstråling og stråling fra tekniske apparater og anlegg. Kunnskapen om dette kalles geobiologi. Uttrykket geobiologi oppstod på 50-tallet da den tyske legen Ernst Hartmann (1915-1992) oppdaget at en av hans pasienter var resistent mot behandling. Pasienten hadde flere plager, men ingen bedring av å spore før pasientens soveplass ble endret.

Hartmann var en uortodoks lege som ikke gikk av veien for å undersøke dette nærmere, og han kom da over en forskningsrapport som ble gjort i den lille tyske landsbyen Vilbisburg. Der var det dokumentert en klar sammenheng mellom vannårer og kreftsykdommer, noe som fascinerte Hartmann så mye at han viet 50 år av sitt liv på å studere den han kalte geobiologi.

Hartmanns geobiologiske studier har ikke blitt offentlig anerkjent i Norge på tross av at det finnes rikelig dokumentasjon på geobiologisk innvirkning på mennesker. Ifølge denne dokumentasjonen, kan miljøstråling gi alt fra sovevansker, kronisk hodepine og muskel- og leddsmerter til alvorlige sykdommer som kreft.

Les mer …

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: