Tror ikke «Doktor Død» er død

fsl_heim_1_DW_Polit_408445g

Nazijegeren Ephraim Zuroff tviler på meldingene om at nazilegen og krigsforbryteren Aribert Heim er død. Østerrikske myndigheter mener også at saken må granskes nærmere.

Den tyske fjernsynsstasjonen ZDF og den amerikanske avisen New York Times har meldt at Heim døde i Egypts hovedstad Kairo i 1992. Men Ephraim Zuroff, som leder Simon-Wiesenthal-senteret for etterforskning av krigsforbrytelser i Israel, er ikke overbevist.

– Vi har ikke noen grav, vi har ikke noe lik, vi har ingen prøver av arvestoffet DNA, sa Zuroff torsdag.

– Hvis Heim virkelig er død, er det en stor skuffelse, siden han aldri ble stilt til ansvar for sine ugjerninger, tilføyde han.

Det østerrikske justisdepartementet vil granske alle meldinger om Heims skjebne nøye, sa en talskvinne i Wien torsdag. Simon-Wiesenthal-senteret har anklaget myndighetene i Wien for en lunken holdning til oppgjør med krigsforbrytere.

Østerrikes regjering har som svar på dette utlovet en belønning på 50.000 euro eller 400.000 kroner for opplysninger som fører til at Heim blir tatt. Aribert «Doktor Død» Heim skal ha drept på flere hundre fanger under medisinske eksperimenter i konsentrasjonsleirer. (©NTB)

Kilde: ABC Nyheter

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: