Vil styrke norsk dataforsvar

cyber_warfare

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har bedt Nasjonal sikkerhetsmyndighet utvikle et forslag til strategi for «et nasjonalt Cyber Defence», sammen med Etterretningstjenesten og Politiets sikkerhetstjeneste.

–Når vi vet hvor avhengige vi er av datateknologien, er det forbausende hvor lite opptatt vi har vært av datasikkerheten, sier professor Jon Bing, blant verdens ledende innen rettsinformatikk. –Dagens trusselbilde, som er uklart og uforutsigbart, innebærer at sårbarhetsreduserende tiltak mot spionasje, sabotasje og terrorhandlinger har vesentlig betydning som grunnsikring i samfunnet, påpeker Forsvarsdepartementet i tildelingsbrevet til Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

NSM skal «om nødvendig» endre beredskapsplaner og organisasjon, og utrede behovet for reservedrift og alternativ lokalisering. –Det er en illusjon å tro at vi kan forberede oss mot alt, men burde vært bedre forberedt på det vi kan gjøre noe med, sier Bing.

–Det russerne gjorde i Georgia, har vært en vekker. Det berører vår nasjonale sikkerhet når flere hundre tusen norsk PC-er kan være kontrollert av banditter, sier internett-forsker Gisle Hannemyr ved Universitetet i Oslo.

Les mer …

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: