Storbritannia vil lagre alle data om reisende

bigbrother

Regjeringen i Storbritannia vil opprette en database hvor informasjon om alle som reiser inn og ut av landet kan lagres i opptil ti år.

Det dreier seg om navn, adresser, telefonnummer, setereservasjoner og kredittkortnummer for alle de 250 millioner passasjerer som hvert år passerer Storbritannias grenser.

Representanter for regjeringen sier til avisa The Sunday Times at det omfattende tiltaket er nødvendig i kampen mot kriminalitet, ulovlig innvandring og terrorisme.

Men under løfte om anonymitet innrømmer tjenestemenn med ansvar for innvandringsspørsmål at det er en risiko for at informasjonen kan bli misbrukt.

– Mye av dette har en berettiget bruk i kampen mot kriminalitet og terrorisme. Men det er det andre det også kan brukes til, som representerer et problem, sier en tjenestemann til The Sunday Times.

Chris Grayling, som tilhører opposisjonens skyggeregjering, advarer om at Storbritannia kan bli et «storebror-samfunn», men henvisning til det totalitære systemet som beskrives i George Orwells berømte bok 1984.

Kilde: Aftenposten

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: