Var Stonehenge et urdiskotek?

stone-henge1

En britisk professor som er ekspert på lyd mener at Stonehenge var bygget for at bronsealderens festløver skulle få danse til ravelignende musikk.

Stonehenge, som ligger i Amesbury i Engand, har alltid vært et omdiskutert fortidsmonument. De mystiske steinene antas å være bygget for 4-5000 år siden og arkeologer verden over har i alle tider prøvd å finne ut av hva steinformasjonen egentlig ble bygget for.

Doktor Rupert Till mener nå at han har funnet svaret på gåten ved å antyde at området ble brukt til musikk som kan minne om langt mer moderne rave. Till, som for øvrig også spiller plater som DJ, er en ekspert innen akustikk og teknologi ved Universitetet i Huddersfield, og bør ha en viss anelse om hva han snakker om.

I en ny rapport hevder han at måten steinene som utgjør byggverket Stonehenge er satt sammen på gir en ideell akustikk, spesielt ved repeterende rytmer slik vi kjenner den fra 90-tallets trancemusikk. Monumentet ville ifølge professoren ha gitt unike akustiske effekter for flere tusen år tilbake i tiden.

Han mener videre at det opprinnelige Stonehenge sannsynligvis hadde en svært behagelig akustikk, nærmest som i en konsertsal, som gradvis ble perfeksjonert gjennom flere generasjoner som kom til etter at monumentet opprinnelig ble reist. Men fordi det som står igjen av Stonehenge delvis er rast sammen, har Till brukt datamanipulering for å gjenskape hvordan monumentet en gang skal ha vært konstruert, og herfra simulert hvordan lyden ble båret i disse spesielle omgivelsene.

Les mer …

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: