Flygende konspirasjoner

Populariteten til Da Vinci-koden, X-Files og de mange konspirasjonsteoriene om 11. september reiser spørsmålet om hvilken rolle konspirasjonstanken spiller i politikken. Og et tema som til stadighet trekkes fram, er spørsmålet om flygende tallerkener.

Spekulasjonen om det eksisterer liv på andre planeter strekker seg helt tilbake til antikken, men det er først med H. G. Wells og Klodenes kamp (1898) at noen beskriver en invasjon fra verdensrommet. Og debatten om det har vært besøk fra det ytre rom dukker først opp i 1947, nærmere bestemt 25. juni i det nordvestlige USA.

Denne dagen rapporteres det om en observasjon nær Mont Rainier. Dagen etter ser en privatflypilot, Kenneth Arnold, ni fartøy med en underlig form, runde foran og trekantet bak. Han åpner seg til kolleger så vel som journalister fra avisen East Oregonian. Slik oppstår uttrykkene flying disk og flying saucer -– flygende tallerken.

I ukene og månedene som fulgte fortalte pressen om hundrevis av andre observasjoner. Dette var den første bølgen av observasjoner av det man noen år senere ga navnet UFO – uidentifisert flygende objekt.

Les mer …

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: