Synkronisering

Jung-MDR

Innen en rekke mystiske tradisjoner finner vi igjen prinsippet om at alt i universet er forbundet og består av det samme fundamentale stoffet. Som følge av dette hevder mystikerne at også vår bevissthet er vevd inn i selve oppbygningen av virkeligheten. Dersom det er slik og at vi har en fri vilje, så åpner det opp for en verden som bare begrenses av vår egen fantasi.

Alle har opplevd det en eller annen gang. Man tenker på noen som man ikke har sett på en stund og så plutselig dukker de opp. Eller at man plukker opp røret og den andre personen er på linjen før man i det hele tatt har ringt. Er det bare snakk om selektiv oppfattelse av at ting har en meningsfull sammenheng utover det normale, slik skeptikere hevder, eller kan det ligge noe mer i det?

Den sveitsiske psykiateren Carl Gustav Jung mente at den vanlige oppfattelsen av hvordan hendelser hang sammen ikke alltid var i stand til å forklare enkelte av livets tilfeldigheter. Der hvor man ikke kan påvise en direkte årsaks sammenheng mellom to hendelser men hvor det allikevel finnes en meningsfull forbindelse, mente Jung at det fantes et helt annerledes prinsipp som opererte som han kalte synkronitet. Et prinsipp som ga indikasjon på at det finnes en underliggende orden i universet.

Les mer …

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: