Egner seg dårlig til kloning av mennesker

hare

Forskere har gjort store framskritt i sine iherdige forsøk på å klone mennesker, men én ting står fortsatt fast: Det nytter ikke å gro mennesker fra hareegg.

Forskere i USA har nå forsøkt å sette cellekjerner fra mennesker inn i embryoer fra andre mennesker og fra andre pattedyr som kyr, harer og mus. Undersøkelsen viser at dyreembryoene er dårlig egnet til menneskekloning.

Det er ikke fullvoksne mennesker forskerne forsøker å dyrke fram, men menneskelige embryoer. Fra det klonede embryoet håper de å kunne hente stamceller som kan anvendes i behandling av sykdommer.

I undersøkelsen har forskerne lyktes i å vise at arvematerialet i cellekjernene blir omprogrammert når det blir satt inn i et menneskeembryo. De samme genene viste seg å bli aktivert som i et normalt embryo, og cellene delte seg.

Da de menneskelige cellekjernene ble satt inn i dyreembryoer, gikk noe galt, og de riktige genene ble ikke aktivert. Forskerne konkluderer med at dyreegg trolig ikke kan anvendes til å dyrke fram menneskelige stamceller.

Alan Trounson ved California Institute for Regenerative Medicine påpeker at det er upraktisk å jobbe med menneskeegg: For hver kloning som lykkes, går flere hundre i vasken, og menneskeegg er vanskelige å få tak i.

Kilde: ABC Nyheter

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: