Sjimpanse om sitt liv i Hollywood

cheeta-main_1421778f

Den påståtte selvbiografien fra verdens eldste sjimpanse er blant bestselgerne på listen over nominerte til Bookerprisen. Med sitt dyreblikk på Hollywood er den alt en sensasjon.

Nylig ble det klart at boka ikke kom på shortlisten til Bookerprisen 2009, etter at den i halvannen måned har knivet om plassen i konkurranse med bøker fra verdensberømte forfattere som JM Coetzee og AS Byatt.

Det var en sensasjon i juli da «Meg Cheeta» ble nominert. Aldri før har en sjimpanse vært kandidat til den prestisjetunge litteraturprisen.

«Meg, Cheeta» handler om sjimpansen som spilte mot Johnny Weissmuller i Tarzanfilmene fra 1930- og 40-tallet. Hann-sjimpansen forteller selv om livet fra barndommen i Afrikas jungel til tilværelsen som stjerne i Hollywood.

Den påståtte selvbiografiske beretningen har fått stor oppmerksomhet i Storbritannia, og er i følge The Gardian den tredje mestselgende boka på longlisten foran årets Bookerprisutdeling. 8. oktober blir det klart hvem som får prisen. I midten av oktober kommer Me, Cheeta ut på norsk.

Les mer …

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: