Ulovlig politiavlytting

wiretap

Siden 2005 har politiet startet avlytting av 1.957 telefoner og kommunikasjonsanlegg, før de har fått lov av retten. I 22 tilfeller har domstolene grepet inn og stoppet avlyttingen.

Det dreier seg om kriminalsaker der politiet har benyttet seg av fullmakten til å starte avlytting før man har fått en kjennelse av domstolen. I ettertid har domstolene avgjort at hurtigavlyttingen var i strid med reglene.

–22 tilfeller av ulovlig avlytting er altfor mye, selv om det er en liten andel av sakene. Vi er bekymret for hvordan politiet bruker denne muligheten. Selv om de som regel får tillatelse i etterkant, så er dette betenkelig med tanke på rettssikkerheten, sier leder i Advokatforeningen, Berit Reiss-Andersen.

Adgangen til å starte avlytting uten domstolskjennelse ble innført for å unngå at politiet fikk ødelagt etterforskningen når domstolene holder stengt. Hurtigkobling skal kun brukes i tilfeller der det er stor fare for at det går ut over etterforskningen dersom man må vente på rettens tillatelse.

Kilde: Teknisk Ukeblad

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: